Zoek hier uw Droomhuis:

Je moet eerst een land selecteren

Huizen in Curacao

Totale aanbod in Curacao is 78 tweede huizen Bekijk alle huizen

Huis kopen in Curacao

Huis kopen Curacao

Als Nederlander heeft u het recht om zonder belemmeringen en vergunningen een huis te kopen op Curacao. Het permanent vestigen op Curaçao is echter wel aan voorwaarden verbonden. 

Huis te koop Curacao: belasting

De overdrachtsbelasting bij een huis kopen Curacao bedraagt 4% van de koopsom onafhankelijk van de aard van het terrein bebouwd of onbebouwd.

In het BRK (Belastingregeling voor het Koninkrijk) staat in artikel 4, dat een Nederlands ingezetene die een huis heeft gekocht op Curaçao, op Curaçao belast mag worden voor de inkomstenbelasting. Daarnaast moet u uw huis echter ook nog aangeven voor de Nederlandse inkomstenbelasting in box 3 (inkomen uit sparen en beleggen). Het inkomen in box 3 wordt fictief vastgesteld op 4% van de gemiddelde jaarlijkse waarde van uw bezittingen, verminderd met de schulden. Dit fictieve rendement wordt belast tegen een tarief van 30%. De Nederlandse fiscus moet echter vermindering verlenen voor de reeds betaalde belasting op Curaçao. 

Omdat het huis op Curaçao is gelegen zal ook de Curaçaose fiscus lokale (grond)belastingen heffen over het onroerend goed. Tarief grondbelasting: 0,6% over de waarde van het vastgoed op Curacao in het economisch verkeer. Huis te koop Curacao hier op MySecondHome

Verhuur uw huis op Curacao

Heeft u een tweede huis op Curaçao die wordt verhuurd, dan worden de huurinkomsten van deze woning voor 65 % betrokken in de inkomstenbelastingheffing. Rente en kosten van een geldlening die verband houden met de verhuurde woning zijn volledig aftrekbaar. Voorwaarde is wel dat er huuropbrengsten tegenover staan. 


Vakantiehuis op Curacao

Huis kopen Curacao: Op een resort of juist niet? Voordat u besluit een huis te kopen op Curaçao moet u zich eerst afvragen: wil ik een vakantiehuis op een resort of juist niet.

Bent u er niet zo vaak dan kunt u waarschijnlijk beter op een resort zitten. Hier is 24 uur beveiliging en - ook heel belangrijk - service. Bovendien zijn ze op een resort op de hoogte van alle ins & outs van het verhuren van uw huis in Curacao. Huis kopen Curacao hier op de portal MySecondHome.

Lees meer

Huizen in Curacao

Bekijk alle huizen