Zoek hier uw Droomhuis:

Je moet eerst een land selecteren

Huizen in Aquitaine

Totale aanbod in Aquitaine is 0 tweede huizen Bekijk alle huizen

Regio's

Huis kopen in Aquitaine

Huis in Aquitaine

Een huis kopen in Aquitaine is een lonende investering. Door de wijnen van Bordeaux, de goede bereikbaarheid en verschillende soorten accommodaties vindt u in deze warme regio wellicht uw droomhuis. Bekijk hier: huizen te koop Aquitaine


Vakantiehuis in Aquitaine kopen

In de Aquitaine zijn wel 100.000 bewoners te vinden die niet in Frankrijk geboren zijn. Het is een populaire en welbekende bestemming voor mensen die een huis kopen in Frankrijk. In totaal is 9,4% van de tweede huizenmarkt in handen van buitenlandse kopers of huurders.

Investeren in Aquitaine

Het grootste deel van de tweede huizen is in het bezit van buitenlandse investeerders en ligt op het platteland en in de stad. Een klein deel in de bergen en een ander groot deel aan de kust. Een groot deel van de huizen die te koop staan in Aquitaine zijn huizen die gerenoveerd moesten of moeten worden. Het meest populaire departement voor een huis kopen in Aquitaine is de Dordogne. 

Authentieke huizen

Tijdens uw zoektocht naar het kopen van een huis in Aquitaine komt u een verscheidenheid aan huizen tegen. De 3 meest voorkomende soorten huizen die te koop staan zijn Bastides, Longeres en Perigord huizen.

Bastides

De Bastides zijn de meest typische huizen van Zuid-West Frankrijk. Met hun statige, vierkante vorm en de enigszins verstevigde muren zijn deze huizen bijna een fort te noemen. In de middeleeuwen werden deze huizen zo stevig gebouwd omdat ze als klein dorp beschermd moesten zijn tegen vijandige troepen.

Longeres

De Longeres daarentegen heeft meer het uiterlijk van een boerderij van één verdieping. Ze beschikken over grote voorraadruimtes en zijn daarom een geschikt bezit voor als je wijn wilt verbouwen.


Perigord

De Perigord huizen hebben net als de Bastides een hoog middeleeuws karakter met hun zandkleurige steen en puntige daken. Bent u op zoek naar een authentiek, stevig huis dat de sfeer van lang vervlogen tijden ademt dan zit u met het kopen van een huis in Aquitaine goed!


4 redenen om een huis te kopen in Aquitaine? Huis te koop Aquitaine?

 

1.   Het is makkelijk te bereiken door de vliegvelden van Bordeaux en Biarritz.

2.   Rondom Bordeaux is de wijn nummer 1, en daarom zijn hier ook huizen te koop waar een stuk wijnbouwgrond bij zit.


3.   Het gebied is erg geliefd bij toeristen, wat mogelijk verhuren van uw eigendom makkelijk maakt.

4.   De investering die u doet in met het kopen van een huis in Aquitaine gaat u snel ook geld opleveren. De toeristen gaan alleen maar beter de weg naar de streek vinden door de hogesnelheidslijn die op dit moment in aanleg is tussen Parijs en Bordeaux.


Lees hier meer over andere regio’s in Frankrijk die voor u interessant zijn: Normandie, Picardie en Provence

Lees meer

Steden

Alle huizen te koop Aquitaine

Meer tonen

Huizen in Frankrijk, Aquitaine

Bekijk alle huizen