Zoek hier uw Droomhuis:

Je moet eerst een land selecteren

Huizen in Provence -Alpes-Cote d'Azur

Totale aanbod in Provence -Alpes-Cote d'Azur is 400 tweede huizen Bekijk alle huizen

Regio's

Huis kopen in Provence -Alpes-Cote d'Azur

Huis in de Provence

Tweede huizen in de provence, met haar wijngaarden en lavendelvelden, zijn populair. De regio is internationaal bekend, niet in de laatste plaats om de mondaine badplaatsen. De prijs van een huis in de Provence dat te koop staat kan hoog zijn, maar buiten de begane paden valt dat erg mee.

Vakantiehuis provence of permanente stadswoning

Een goede reden voor veel kopers van een tweede huis in de Provence, is de stabiele stijgende huizenmarkt. De prijzen varieren in deze regio, door de verscheidenheid aan soorten woning en streek. Het meest gunstig geprijsd zijn vakantiehuisjes. Men betaald de hoogste prijs voor stadshuizen of molens. De lagere prijzen zijn vooral te vinden in het departement ‘Vaucluse’, de hogere in de maritieme alpen.


Gemiddelde prijs huis Provence

De Provence en de Franse Riviera zijn twee van de meest populaire toeristenbestemmingen van Frankrijk. Dat is een van de redenen voor de hoge prijzen van rond de €4.623 pe rm2. Als je echter bedenkt wat deze regio allemaal te bieden heeft, is de ‘hoge’ prijs slechts relatief.

 

Investering Provence

Een huis kopen in de Provence betekent niet alleenhet genieten van de zee, de zon  en het toplijfstijl, maar is ook de waardevolle en verzekerde investering. Door de grote interesse in van vakantiewoningen in de provence blijft deze investering in geluk ook financieel een goede keuze. 

 

Vakantiewoningen Provence

Het Zuiden van Frankrijk, ook wel ‘le midi’, is over het algemeen het meest populaire gebied in Frankrijk. De kustgebieden zijn heel druk in de zomer, en naar het zuiden van Frankrijk reizen met de auto kan een nachtmerrie zijn. Maar de regio heeft bijzonder veel te bieden, in termen van klimaat, geschiedenis en landschap.


De Pyreneeën

De Pyreneeën, die een natuurlijke barriere vormen tussen Frankrijk en Spanje, bestaan uit hoge bergen, dik bebost op de lage hellingen maar goed bewandelbaar op de hogere gedeeltes. Helemaal bovenop kan zelfs geskied worden in de winter, dus zelfs wintersportliefhebbers kunnen hun tweede huis vinden hier. De grootste stad van de Pyreneeën is Pau. Aan de Spaanse kant zijn de Pyreneeën veel droger. Tussen de Pyreneeën en de zuidelijke flank van het Massif Central, is het zuidwesten van Frankrijk in de zomer een land van warme heuvels en valleien, een rijk agricultuur gebied dat beroemd is om haar graan.

In het midden van de Pyreneen liggen steden die rijk zijn aan sfeer. Steden zoals Toulouse, ook wel de roze stad, en Albi met haar verbluffende kathedraal die bijna helemaal gebouwd is van rode baksteen. Ook deze regio kan in de zomer bijzonder heet zijn.
 
De Franse Riviera (ook wel cote d’azur) zelf is behoorlijk heftig opgebouwd in verschillende opzichten. Accommodaties zijn er duur, vooral in de meest beroemde badplaatsen zoals St. Tropez, Cannes of Nice. Is voor de ligging van u vakantiehuis Frankrijk de absolute eis, hier kan U zelfs ook binnen 2 uur rijden genieten van de Italiaanse cultuur. Het bergachtige achterland, aan de andere kant, de ‘Alpes de Haute Provence’ en de ‘Alpes Maritimes’, is ook heel aantrekkelijk met haar kleine dorpjes en stadjes. Velen daarvan zijn verspreid over de heuvels of langs kabbelende riviertjes die in de lente donderende stromen worden.


Lees hier meer over andere regio’s in Frankrijk die voor u interessant zijn: Aquitaine, Normandie, Picardie, Provence

 

Lees meer

Steden

Alle huizen te koop Provence -Alpes-Cote d'Azur

Meer tonen

Huizen in Frankrijk, Provence-Alpes-Cote d'Azur

Bekijk alle huizen