Zoek hier uw Droomhuis:

Je moet eerst een land selecteren

Huizen in Tirol

Totale aanbod in Tirol is 0 tweede huizen Bekijk alle huizen

Regio's

Huis kopen in Tirol

Huis kopen Tirol

Waar denk u het eerst aan als u aan Tirol denkt? De sneeuw? Dat is dan terecht, want met een boel verschillende grote skigebieden is het een aantrekkelijke wintersport locatie. Dat betekent skipret voor u zelf, maar ook voor de potentiele huurders van uw tweede huis in Tirol. Een huis kopen in Tirol is een goede investering in geluk en vermgen. 

Huis te koop Kitzbuhel - Tirol

De huizen te koop in Tirol zijn de duurste in Oostenrijk. Analyses laten zien dat de kopers van een huis in Tirol gemiddeld €315.000 kwijt zijn geweest afgelopen jaar. Dat is €5.000 meer dan de huizen in Wenen, die tot nu toe het duurst waren. Voor mensen die zoeken naar een boerderij in Oostenrijk, lopen zij hun huis mis. De land en akkerbouw huizen zijn namelijk gereserveerd voor Oostenrijkers zelf. Zoek uw huis te koop Tirol hier op MySecondHome.


Elke regio zijn eigen bestuur

Maar om dit soort regels goed te begrijpen in hun context moet u zich realiseren dat elke regio haar eigen bestuur heeft. Zo ook Tirol. Een huis kopen in Tirol is lastiger dan bijvoorbeeld in andere regio's, maar zeker niet onmogelijk. Dat komt doordat de ‘Grundverkehrsbehörde’ heel terughoudend zijn in het toestaan van verhuur van uw tweede huis voor recreatief gebruik. Dat betekent dat u wel een huis in Tirol kan kopen, maar dat daarvoor eerst toestemming moet komen van de Grundverkehrsbehörde als dat gaat om een huis kopen in Tirol.

Investeren in Tirol

De mooie provincie Tirol, midden in de Alpen, is een land van bergkammen, diepe valleien, lichte bebossing en dorpjes die geknipt zijn voor een ansichtkaart. Het Alpenklimaat zorgt voor sneeuwige en koude winters, de zomers daarentegen zijn aangenaam warm en zonnig, met onvoorspelbaar weer.

Skigebied Tirol

Maar waarschijnlijk kent u Tirol vooral van de winterse taferelen want het is een grote ski-regio. De grootste en bekendste skigebieden van Tirol zijn Seefeld, Kitzbuhel, St. Anton am Arlberg, Ischgl en Zell am Ziller. 


Innsbruck

De hoofdstad van de provincie, Innsbruck, is ook een populair ski-centrum met haar ligging aan de voet van de Alpen en met zes grote skigebieden op niet meer dan een uur rijden. Is wintersport niet helemaal uw ding, misschien wordt u dan gelokt door Innsbruck andere attracties. Bijvoorbeeld het historische stadshart, een groot aantal laatgothische en Barokke gebouwen en het legendarische gouden dak. Innsbruck is bovendien Oostenrijks derde grote studentenstad. De stad heeft daardoor niet alleen een grote studentenpopulatie, maar ook een gevarieerd cultuur- en uitgaansaanbod. Huis te koop Tirol vindt u op onze portal.

 
Lees hier meer over andere regio’s in Oostenrijk die voor u interessant zijn: Burgenland, Salzburgerland, Stiermarken en Vorarlberg.

Lees meer

Huizen in Oostenrijk, Tirol

Bekijk alle huizen