Zoek hier uw Droomhuis:

Je moet eerst een land selecteren

Huizen in Algarve

Totale aanbod in Algarve is 359 tweede huizen Bekijk alle huizen

Regio's

Huis kopen in Algarve

Huis kopen Algarve

Denkend aan een huis in de Algarve, wordt vaak een rustige vakantie op de gouden stranden voorgestel. Aan het blauwe water met de Portugese lekkernijen binnen handbereik. Het goede nieuws is dat deze streek ook zeker een goed klimaat biedt voor een investering. Huis kopen Algarve? Die zoekt u hier op MySecondHome.

Huis te koop Algarve

De typische witte villa’s in de Algarve zijn een verleiding, maar er is meer wat de streek te bieden heeft als u op zoek bent naar een tweede huis Algarve. De Algarve heeft bijvoorbeeld de beste golfterreinen van de wereld waar cursussen op alle golfniveaus aangeboden worden. Dat is één van de redenen waarom de Algarve is beloond met de 1e plaats voor ‘beste plek om een tweede huis te kopen’. Huis kopen Algarve een droom die uitkomt.

De gemiddelde prijzen voor een huis te koop Algarve vind u hieronder.

 

Prijzen van huizen Algarve

 • Studio appartement vanaf €90.000
 • ppartement met één slaapkamer vanaf €120.000
 • Appartement met twee slaapkamers vanaf €150.000
 • Appartement met drie slaapkamers vanaf €180.000
 • Stadshuis met één slaapkamer vanaf €150.000
 • Stadshuis met twee slaapkamer vanaf €200.000
 • Stadshuis met drie slaapkamer vanaf €250.000
 • Gemoderniseerd huisje of dorpshuis vanaf €200.000
 • Vrijstaande villa met twee slaapkamers vanaf €400.000
 • Vrijstaande villa met drie slaapkamers vanaf €600.000
 • Vrijstaande villa met vier slaapkamers vanaf €900.000

Huis kopen Cavoeiro, Praia da Luz en Vila do Bispo in West-Algarve

Het westelijke deel van de Algarve is iets minder massaal dan centraal Algarve en een tweede huis is daardoor aantrekkelijker geprijsd. Hoe Westelijker de huizen te koop staan, hoe lager de prijs. Gemiddeld is deze regio 30% minder prijzig dan Centraal Algarve. De recente opening van de ‘Via do Infante’-snelweg heeft de markt zichtbaar doen opleven. Huis kopen Cavoeiro en huis te koop Algarve vindt u hier op onze portal. Alle aanbieders in de Algarve en hun aanbod. Ook een stad als Praia da Rocha begint steeds populairder te worden onder kopers van 2de huizen.


Huis kopen Lagos

Een appartement in een complex met zwembad, fitness, bars, restaurants en winkels kan gekocht worden voor minder dan €200.000. Een losstaande villa met 4 slaapkamers voor €500.000.

Aan de kust zijn de tweede huizen vanzelfsprekend wat duurder dan meer in het binnenland. Toch is Lagos een van de best betaalbare kuststreken van de Algarve. Voor een vrijstaand huis met 2 slaapkamers betaal je €280.000, terwijl een appartement met hetzelfde aantal kamers vanaf €130.000 wordt aangeboden. 


Huis Algarve kopen

Het kleine dorp Praia da Luz heeft een beperkt aantal huizen te koop en is daarmee prijziger. Nieuwe villa’s zijn hier rond de €600.000, een huis met 2 slaapkamers  ligt rond de €280.000 en een appartement met 2 slaapkamers €175.000.

In Sagres zijn nieuwe witte villa’s te vinden, maar ook traditionele vissershuizen. De prijzen lopen hier zeer uiteen, maar gemiddeld kost een tweede huis met 2 slaapkamers rond de €270.000. 


Huis kopen Tavira - Oost Algarve

Het oosten van de Algarve is het minst bebouwde deel van deze streek. Voor de koper van een tweede huis in de Algarve is er de laatste jaren toch veel potentieel bezit bijgekomen. Steeds meer investeerders zoeken hier naar hun droomhuis. De groeiende populariteit zorgt voor stijgende prijzen voor de huizen in de Oost Algarve. Voor een appartement met één slaapkamer wordt ongeveer €100.000 gevraagd. Voor een appartement met twee slaapkamers rond de €140.000. Een kleine villa kost €200.000 en voor een grotere villa rond de €300.000. De woningen langs de kust zijn het meest in trek en daardoor het meest prijzig. Overzicht van huizen te koop in Tavira zoek hierboven.

Afrikaans wonen in Spanje

Voor de mensen die zoeken naar een tweede huis met een Afrikaanse uitstraling moeten in Olhao zijn. De typische witte kubusachtige woningen zijn karakteristiek voor deze streek. Sommige adviseurs zien in deze streek, door de nabij gelegen unieke zandbanken en gunstige mogelijkheden, een goede plek om een tweede huis te bouwen.


Huis kopen Tavira

De streek rondom Tavira is een goede plek om te investeren in een tweede huis Algarve. De streek heeft een relatief laag prijsgemiddelde voor een tweede huis en er is een stabiele toestroom van toeristen. Er zijn oude stadshuizen te koop in het historische centrum die renovatie nodig hebben. Eenmaal opgeknapt zijn ze erg in trek, net als de oude landhuisjes buiten de stad. Voor de golfliefhebbers is er goed nieuws, er zijn namelijk een aantal golfresorts in aanbouw. Huis kopen Tavira doet u op MySecondHome.

Centraal Algarve - Huis kopen Vilamoura

Voor de koper van een tweede huis in Centraal Algarve is de verhuur van hun eigendom gegarandeerd. De verhuurmarkt is heel stabiel, en rondom Albufeira is een grote verscheidenheid aan woningen te koop. Ook rondom Vilamoura is er voor ieder wat wils te vinden. Er zijn golfresorts, woningen met zeezicht, privévilla’s en appartementen met exclusieve services.


Prijzen huizen in Vilamoura Centraal Algarve

De hoogste prijzen voor een tweede huis in de Centraal Algarve worden gevraagd voor een woning in Quinta do Lago. De ligging nabij het vliegveld van Faro maakt het een aantrekkelijke plek om bijvoorbeeld een villa met vijf slaapkamers, zwembad, tuin en op loopafstand van het strand te kopen. Dat doe je voor een prijs van ongeveer €2.000.000. Dit is de plek voor het zoeken van uw huis te koop Algarve.

Omdat het terrein in de zomer toeristen, maar in de winter genoeg golfliefhebbers aantrekt, is het kopen van een tweede huis in Centraal Algarve een hele lucratieve investering. Huis kopen Algarve vindt u op MySecondHome. Volledig overzicht van duizenden huizen. Huis te koop Algarve.


Lees hier meer over andere regio’s in Portugal die voor u interessant zijn: AlentejoBeiras, Lisboa, Madeira, Porto en Zilverkust

Lees meer

Steden

Alle huizen te koop Algarve

Meer tonen

Huizen in Portugal, Algarve

Bekijk alle huizen