Zoek hier uw Droomhuis:

Je moet eerst een land selecteren

Huizen in Lissabon

Totale aanbod in Lissabon is 9 tweede huizen Bekijk alle huizen

Regio's

Huis kopen in Lissabon

Huis in Lissabon

Het aanbod van tweede huizen in Lissabon is net zo divers als de cultuur en de Portugese keuken. Traditionele of klassieke, stijlvolle appartementen in de oude stad van Lissabon worden aangeboden. Maar ook appartementen en penthouses aan de kust van rivier de Taag.

Vakantiehuis in Lissabon

Voor iemand die een tweede huis in Lissabon zoekt met karakter en historie zijn de oude wijken zoals Castelo, de Alfama en Graca geschikt. Andere delen van de stad zoals de Barrio Alto, Santa Catarina en Bica bieden een woning midden in het bruisende stadsleven. De meer exclusieve gebieden met gezinswoningen, villa’s en luxe huizen zijn Principe Real, Lapa en Chiado.

Prijzen huizen in Lissabon

Oude huizen en gebouwen bloeien weer helemaal op na een opknapbeurt en zijn dan verkoopbaar aan investeerders voor prijzen rond de €400.000 voor een appartement met één slaapkamer. Voor een exclusief appartement met zes slaapkamers betaal je zomaar twee miljoen euro.


Alcantara

Onder de “25 de abril” brug ligt Alcantara, een wijk waar veel herbestemming en stadsontwikkeling op gang komt en daardoor steeds meer tweede huizen te koop aanbiedt.
 


Prijzen in vergelijking

Bij het vergelijken van de prijzen voor een gemiddelde woning in een grote stad blijkt dat in Lissabon zo’n €2,517 per m2 wordt gevraagd, terwijl diezelfde m2
in Berlijn €3,167 en in Parijs €6,667 kost.

Ten Westen van Lissabon

Beschermd tegen de Noorden wind door de Serra de Sintra ligt Cascais, een elegant stadje dat omgeven wordt door exclusieve woonparken met woningen voor de welvarende Portugezen en een internationale gemeenschap. Het gebied heeft een grote variatie aan sport en recreatie activiteiten te bieden, zoals bijvoorbeeld Golfcursussen.
 

Gevraagde prijzen

De villa’s en appartementen die het dichtst bij de kust liggen worden verkozen boven de meer in het binnenland gelegen tweede huizen. De prijzen voor een tweede huis ten westen van Lissabon zijn vergelijkbaar met die in de Algarve. Voor €250.000 is een appartement met twee slaapkamers te vinden, terwijl voor een villa met vier slaapkamers algauw meer dan één miljoen gevraagd wordt.

Estoril

Rondom Estoril zijn de gemiddelde prijzen voor een tweede huis aan de Portugese kust wat lager, en er is minder aanbod.

 

Ten Zuiden van Lissabon

De verborgen parel van Portugal, haar Costa Azul, is nog steeds vrijwel onbekend bij kopers van een tweede huis in Portugal. Wat veel mensen nog niet weten is dat met de bouw van Lissabon’s nieuwe vliegveld op deze plek het een hele gunstige investering is om hier een tweede huis te kopen. De Caparica-stranden bieden de langste zandstranden in het gebied en de oceaan is hier nog niet ontdekt door het massatoerisme. De prijzen voor een tweede huis in deze streek liggen op slechts de helft van de prijzen die gevraag worden voor huizen in de Algarve.


Ten Oosten van Lissabon

In het Parque das Nacoes is maar een beperkt aantal woningen gebouwd en daarmee een exclusieve plek om een tweede huis te kopen.


Prijzen in het Parque das Nacoes


De prijzen variëren hier tussen €95.000 voor een studio en meer dan €500.000 voor een appartement met vier slaapkamers.
 

Buiten het centrum

Voor de dromer van een tweede huis die zo’n investering niet kan maken zijn buiten het stadscentrum nog altijd koopjes te vinden. Appartementen van tussen de €100.000 en €150.000 en huizen voor een bedrag van €250.000 tot €300.000 maken het aantrekkelijk om ook eens buiten de begaande paden te gaan zoeken naar een tweede huis.

 
Lees hier meer over andere regio’s in Portugal die voor u interessant zijn: Alentejo, Algarve, Beiras, Madeira, Porto en Zilverkust

 

Lees meer

Steden

Alle huizen te koop Lissabon

Meer tonen

Huizen in Portugal, Lissabon

Bekijk alle huizen