Vrijstaande woning in Zweden

v.a. € 432.000

Te mooi om waar te zijn: het huis van onze dromen. Net gekocht om te emigreren, worden we getroffen door een ernstige ziekte. We kiezen voor behandeling in Nederland die zeker een jaar gaat duren. Vandaar nu al weer te koop deze prachtige bosvilla, afgelegen, aan drie kanten omzoomd door bos en op de zuidkant badend in het licht. (zie ook: www.boshuisinzweden.nl).

(zie ook www.boshuisinzweden.nl)

Dit huis beschrijven is lastig. Je moet het zien en voelen. Langs het meer rijdend, doemt het voor je op. De hoogte, de grote toegangstrap en de brede terrassen maken indruk en laten zien dat op de bouw van deze villa niet is beknibbeld. De staat van onderhoud is perfect.

Bij binnenkomst voelt het huis direct solide en behaaglijk. Alle vertrekken zijn voorzien van vloerverwarming, aangestuurd door een slimme energiezuinige (aard)warmtepomp. De hoge plafonds, afgewerkt met hout, de houten balken en de houtkachel geven de knusse sfeer van een boshut, maar dan wel met alle comfort. Dit deel van het huis omvat een badkamer en open keuken die overloopt in een woon/eetgedeelte. De glazen pui aan de voorkant en de ramen aan de zijkant garanderen licht, ook al is het winter. Bovendien is het uitzicht op het meer en de bossen fenomenaal. Een brede doorloop brengt je naar het achterhuis. Daar bevinden zich de gezellige TV-loungekamer, een kantoorunit en in de uitbouw een flinke slaap/werk/hobbykamer met opnieuw veel lichtinval en via een deur verbonden met het terras.

Boven zijn vier slaapkamers waarvan één de master bedroom met een eigen balkon. Allen zijn voorzien van vaste kasten. De grote badkamer met alle voorzieningen maakt het af. Opnieuw zijn hier de plafonds hoog.
Beneden bevinden zich de ruime garage met elektrische deur, de laundry met apparatuur en een lange kastenwand voor opslag en voorraad.

De aanleg van het perceel (2527 m2) versterkt de uitstraling van het huis. De oprit is laaggelegen, bestaat uit fijn grint en loopt langzaam iets op en zomer en winter toegankelijk. Het huis ligt hoog, net als het grootste deel van de tuin. De afscheiding tussen het lage en hoge gedeelte wordt gevormd door een prachtige rotswand wat een natuurlijke en wilde indruk maakt in de verder zeer verzorgde tuin met grote grasvelden. De roze/rode granieten rotsen steken fraai af tegen het groene gras en grote kiezelplateaus maken het plaatje af.
Tja, en dan de omgeving. Wat wij zochten was rust, groen, natuur, ongereptheid. We noemen dit huis een boshuis omdat het niet aan de rand van een bos staat, maar er middenin. En toch heeft het niet die donkerte die je zo vaak ziet bij huizen in het bos. We vonden het uniek om met een paar stappen zo de wildernis in te kunnen. Geen hekjes, geen weilanden, geen gebouwen, alleen maar bos. Er zijn enkele paden die het lopen makkelijk maken, maar de omgeving nodigt uit gewoon te gaan waar je wil en te struinen door de wildernis. Dat daarbij het wild niet ontbreekt, spreekt voor zich. Naast bos grenst het huis aan twee meren. Het grote meer is prima vis- en vaarwater. Het kleine meertje achter het huis bleek een verrassend fijne ijsbaan te kunnen zijn. Het is ondiep en bevriest snel. In de korte tijd dat we er waren, konden we toch even proeven aan deze luxe. En dat alles met de stad op slechts 7 km afstand.

Kenmerken:

Status: beschikbaar
Aanvaarding: in overleg

Soort woonhuis: villa/vakantieverblijf vrijstaand

Prijs: vanaf €432.000,– kosten koper. Een voorlopig bod uitbrengen kan aan ons, maar we conformeren ons aan de Zweedse regelgeving wat betreft aan- en verkoop van huizen. Het officiële bod kan dan uitgebracht worden bij de makelaar als onderdeel van een biedingsprocedure zoals die gebruikelijk is in Zweden.

Duurzaamheid: wat betreft materiaal, inrichting en systeemkeuze is tijdens de bouw voortdurend rekening gehouden met milieubelasting en energieverbruik wat resulteert in een woning die klaar is voor de 21ste eeuw. Het huis voldoet aan de strengste Zweedse milieu- en energie-eisen. Al dan niet verplichte investeringen op dit punt zijn dan ook niet voorzien de komende jaren.

Bouwjaar: 2018

Soort dak: zadeldak bedekt met pannen

Indeling: aantal kamers: 7 (5 slaap/werk/hobby-kamers) + kantoor-unit, 2 badkamers en 2 toiletten, twee douches, 1 bad en diverse wastafels. Buiten: vrijstaande, geïsoleerde berging en sier/bostuin.

Voorzieningen: slimme energiezuinige (aard)warmtepomp, watergedragen vloerverwarming in hele huis, eigen grondwaterbron met modern filtersysteem, 5G, plejd-lichtsysteem, individuele afvoer met gesloten tank, mechanische ventilatie, automatisch koelsysteem, irrigatiesysteem rondom, glasvezel, 5G, volledig ingerichte keuken en laundry (incl. apparatuur), houtkachel.Energielabel: B (HR+++ glas, vloer-, wand- en dakisolatie, slimme aardwarmte-installatie (NIBE F1255-16CU), vloerverwarming alle verdiepingen.

Energieverbruik: Op basis van ons korte verblijf (6 tot 8 maanden) is de schatting van het maandverbruik tussen €50,- en € 140,- per maand afhankelijk van buitentemperatuur, de eigen voorkeuren en het al dan niet bijstoken met de houtkachel. Bij afwezigheid heeft de NIBE warmtepomp een vakantiestand waardoor het huis vorstvrij blijft en de kosten beperkt blijven.

Water: eigen waterbron inclusief geavanceerd filtersysteem. Oktober 2023 hebben wij de waterkwaliteit laten onderzoeken. Alle waarden vallen binnen de door de overheid gestelde grenswaarden.

Inboedel: overname van meubilair is zeker mogelijk: in overleg.

Kenmerken

 • Prijs v.a. € 432.000
 • Woonoppervlakte 175 m2
 • Perceeloppervlakte 2528 m2
 • Soort woning Vrijstaande recreatiewoning
 • Bouwvorm Bestaande bouw
 • Bouwjaar 2018
 • Aantal slaapkamers 4
 • Aantal badkamers 2
 • Woningfaciliteiten
  • Airco
  • Open haard/sfeerhaard
  • Tuin

Location