Hypotheek

Belegging

Het kopen van een tweede huis is op lange termijn een goede investering. De huizenprijzen zijn gedaald en dit is een goed moment om de knoop door te hakken. U kunt uw vakantiehuis verhuren, er zelf van genieten en wanneer het huis en de grond zijn waarde blijft houden of stijgt dan levert het ook nog eens rendement op.

Overwaarde gebruiken

Een interessante manier om uw tweede huis te financieren is om de overwaarde van uw eerste woning te gebruiken en uw huidige hypotheek te verhogen. Er is wel eigen geld nodig want een tweede huis wordt niet voor de volle 100% gefinancierd. De eigen inbreng zit ongeveer op zo’n 25%.

Tweede hypotheek voor tweede huis

Een andere mogelijkheid is ook om uw huidige hypotheek over te sluiten. De oude hypotheek wordt afgelost en een nieuwe wordt afgesloten. Het kan zijn dat u dan wel boeterente moet betalen omdat u de huidige hypotheektermijn onderbreekt maar informeer dit bij uw bank.

Wanneer dat niet gewenst is dan is het nog mogelijk om een 2de hypotheek te overwegen voor uw tweede huis. Uw huidige huis wordt dan het onderpand voor de nieuwe hypotheek. Van het financiële deel dat u gebruikt voor het tweede huis is de hypotheekrente nooit aftrekbaar.