Tweede huis verhuren

Het verhuren van uw tweede huis voor geld maakt u officieel een verhuurder. Je moet belasting over de huurinkomsten betalen, maar de voordelen om extra inkomsten te krijgen op momenten dat u er zelf geen gebruik van maakt is interessant. U moet overwegen hoe u uw tweede huis wilt verhuren:

Wilt u het huis aan iedereen verhuren of alleen familie?

Wilt u het zelf gaan regelen of aansluiten bij een overkoepelende verhuur organisatie?

Fiscale aspecten tweede huis verhuren

De inkomsten van uw tweede huis verhuren zijn belastbaar, dus u moet deze inkomsten vermelden op uw belastingaangifte. Borgbedragen worden niet beschouwd als inkomen als u van plan om het borgbedrag terug te storten naar de huurder. Echter, de borg wordt wel als inkomsten gezien wanneer de huurder breekt met het huurcontract en u de borg zelf houdt.

Barter overeenkomsten

Barter overeenkomsten moeten aangegeven worden. Zo kan u iemand in uw tweede huis laten verblijven in ruil voor oppas services of andere diensten. In dit scenario moet u het opgeven tegen een eerlijke marktprijs voor de diensten die geleverd worden.

Belasting voordelen tweede huis verhuren

Alhoewel u belasting moet betalen over de verhuurinkomsten, het verhuren van een tweede huis heeft ook fiscale voordelen. U kunt veel kosten die u maakt voor instandhouding en het onderhoud aftrekken van uw inkomsten waardoor u minder hoeft af te dragen.