Appartement in Tirol, Oostenrijk

€ 604.000

Ellmau in de Kitzbüheler Alpen, algemeen bekend als het beroemde “bergdoktersdorp”, biedt veel meer dan alleen het decor voor talrijke film- en muziekproducties, glamour en unieke evenementen. Achter de schitterende façade ligt een ware oase van exclusieve rust – de SUITES Ellmau.

Het luxueuze appartementencomplex bestaat uit 16 wooneenheden en is ideaal voor diegenen die de balans willen ervaren tussen het opwindende jetsetleven en rustgevende kalmte.
Aan de ene kant is er de mogelijkheid om beroemdheden van de A-list te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie op de promenade en aan de andere kant om de dag af te sluiten met een saunagang in de extravagante Wald Spa, inclusief het ruime buitenzwembad van SUITES Ellmau.

De geweldige combinatie van luxe en rust is wat SUITES Ellmau zo uniek maakt. De suites zelf roepen een overweldigend gevoel van grenzeloze ruimte op dankzij hun ruime, open indeling. De panoramische ramen bieden een adembenemend uitzicht op de omliggende natuur, dat ook voelbaar is in het interieur.
Alle wooneenheden zijn voorzien van een innovatief verlichtingsontwerp van OCCHIO, een op maat gemaakte keuken met SIEMENS-apparatuur, elegante designstoelen van FREIFRAU, boxspringbedden van SERTA en nog veel meer.
Wat SUITES Ellmau zo bijzonder maakt, is dat het appartementencomplex in een gevestigde, gemakkelijk toegankelijke TOP toeristische regio ligt die tot ver buiten de landsgrenzen bekend is en vrijwel onbeperkte vrijetijdsmogelijkheden biedt.

Het exclusieve complex wordt gerund door de gerenommeerde exploitant ALPSRESORT, die bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit en je een allround zorgeloos pakket biedt. Deze investering belooft een aantrekkelijk rendement en bescherming tegen inflatie door de waardestijging van het onroerend goed.

WALDSPA

De SUITES Ellmau maken niet alleen indruk met hun luxueuze inrichting, maar ook met een breed scala aan voorzieningen in de Wald Spa. Deze wellnessruimte is een oase van rust en ontspanning die lichaam en geest verkwikt. Het buitenzwembad van 4×10 meter biedt een fantastisch uitzicht op de Kitzbüheler Alpen. De bosspa van SUITES Ellmau biedt totale ontspanning met een Finse sauna en een kruidensauna met aromatische opgietingen. Na een saunagang nodigen het kneippbad in het buitengedeelte of de ijsfontein in het binnengedeelte uit tot verfrissing. De boslounge en ontspanningsruimte bieden ook gezellige zitjes en ligstoelen met een adembenemend uitzicht op de omliggende Tiroolse bossen en bergen.

Naast de wellnessoase beschikken de SUITES Ellmau ook over praktische voorzieningen zoals buitenparkeerplaatsen voor gasten en ondergrondse parkeerplaatsen inclusief e-laadstations, die het gemakkelijk maken om aan te komen en je auto te parkeren.

TOP 5

Geniet van zonnige avonden op de Wilder Kaiser
Flat TOP 5, op de 1e verdieping van SUITES Ellmau, biedt een eersteklas uitzicht op het westen over de schilderachtige omgeving van Scheffau. Gasten kunnen direct vanaf hun balkon genieten van de avondzon op de Wilder Kaiser.

Bij binnenkomst valt meteen het ruime, open ontwerp op met de keuken, eethoek en woonkamer. Dit open concept creëert een uitnodigende en gezellige sfeer voor gezamenlijke maaltijden en sociale bijeenkomsten.
Het appartement heeft een slaapkamer die comfort en privacy biedt. De rustieke houten lambrisering op de muren geeft de kamer een warme uitstraling en doet denken aan de omringende bossen die de regio Ellmau zo bijzonder maken. Zonder uitzondering straalt elke kamer in de appartementen de perfecte balans uit tussen warmte en koelte, nostalgische charme en moderne elegantie, functionaliteit en gezelligheid. Bij het ontwerp werd veel waarde gehecht aan hoogwaardige materialen, van keramiek in groot formaat tot vloerdelen van echt hout en muren van teruggewonnen hout.

Zoals alle SUITES Ellmau wooneenheden heeft TOP 5 een innovatief verlichtingsdesign van OCCHIO, een op maat gemaakte keuken met SIEMENS apparatuur, elegante designstoelen van FREIFRAU, boxspringbedden van SERTA en nog veel meer.

De muren zijn bekleed met teruggewonnen hout en structuurpleister en de vloeren zijn gemaakt van geborstelde eiken planken. Het gebruikte natuursteen doet denken aan het markante silhouet van de Wilder Kaiser en geeft de kamer een uiterst hoogwaardige en elegante uitstraling. Het hoogwaardige premium keramiek en de door gerenommeerde architecten ontworpen armaturen hebben gemakkelijk te reinigen oppervlakken. Het open badmeubel, inclusief opbergruimte en een grote spiegel, biedt veel ruimte voor badkameraccessoires. De douche is uitgerust met een massagehanddouche, een regendouche en een thermostaat.

Het aangeboden pand is een toeristische investering die via een gerenommeerde exploitatiemaatschappij wordt verhuurd aan wisselende gasten.

Woonkamer: 30,00 m2
Slaapkamer: 14,05 m2
Badkamer/toilet: 6,05 m2
Entree: 3,10 m2
Woonoppervlak: 53,20 m2
Balkon: 10,90 m2
Totaal bruikbaar woonoppervlak: 58,65 m2

Netto aankoopprijs appartement: 604.000 euro
Netto inrichting: 45.000 euro
Netto TGAAP: 30.000 euro
Totale netto aankoopprijs: 679.000 euro

Incidentele aankoopkosten:
Volgens bijlage en in het bijzonder
3,5 % overdrachtsbelasting
1,1% inschrijfkosten kadaster
3% plus BTW Makelaarskosten
Kosten voor het opstellen van de koopovereenkomst en het bewind volgens het tarief van de advocaat plus contante kosten

Locatie

De Kitzbüheler Alpen staan bekend om hun adembenemende landschap, dat samensmelt met eeuwenoude steden en tradities. Besneeuwde toppen, uitgestrekte alpenweiden en kristalheldere bergmeren trekken bezoekers van over de hele wereld. De mogelijkheden voor buitenactiviteiten zijn bijna eindeloos – van skiën op de wereldberoemde pistes in en rond Kitzbühel tot wandelen, klimmen en mountainbiken in de zomermaanden. De warme gastvrijheid van de Tirolers is overal voelbaar, of het nu in traditionele herbergen of luxe hotels is. De hoge levenskwaliteit, het gematigde klimaat, de uitstekende infrastructuur en de nabijheid van internationale luchthavens maken de regio tot een aantrekkelijke investeringslocatie.
Profiteer van de aantrekkelijke mix van economische stabiliteit en groeipotentieel. De regio wordt gekenmerkt door een dynamische en gediversifieerde economie die wordt aangedreven door toerisme, industrie en de dienstensector. Ellmau is strategisch gelegen en biedt uitstekende transportverbindingen met de belangrijkste economische centra van Europa, waardoor logistiek en handel gemakkelijker worden. Deze combinatie van natuurlijke schoonheid en economische stabiliteit maakt de regio tot een ideale locatie voor investeringen.

Micro-locatie van SUITES | Ellmau

SUITES Ellmau ligt op een aantrekkelijke microlocatie, direct aan de rand van het bos, omringd door de populairste attracties van de regio. Het centrum van Ellmau ligt op slechts een paar minuten afstand en biedt een breed scala aan winkelmogelijkheden en culinaire hoogstandjes. De bergliften van SkiWelt Wilder Kaiser liggen in de directe omgeving, ideaal voor allerlei wintersportactiviteiten. Ook vlakbij ligt de idyllische Hintersteiner See – het mooiste en schoonste natuurlijke zwemmeer van Tirol.

Ellmau biedt een unieke mix van traditionele charme en internationale flair, waar levensvreugde en ontspannen ontmoetingen met beroemdheden deel uitmaken van het dagelijks leven. Door de nabijheid van Kitzbühel kunnen bezoekers het beste van twee werelden ervaren: de glamour van de “beroemdhedenmetropool” Kitzbühel en de gezellige, diepgewortelde gastvrijheid van Ellmau, waar je volop van de natuur kunt genieten.

Kenmerken

  • Prijs € 604.000
  • Woonoppervlakte 59 m2
  • Soort woning Appartement
  • Bouwvorm Nieuwbouw
  • Bouwjaar 2026
  • Aantal slaapkamers 1
  • Aantal badkamers 1
  • Woningfaciliteiten
    • Tuin
    • Zwembad

Location