Vrijstaande woning in Apulië, Italië

€ 695.000

Villa Colomba Azzurra ligt even buiten Oria, één van de oudste stadjes van de streek Salento, Zuid-Puglia. Het huis ligt in het stadsdeel Contrada Chianca in de campagna, samen met andere buitenverblijven en (verbouwde) landhuizen. Er is een goede sociale controle, maar de villa geniet verder absolute privacy. Dit komt door de hoge, groene haag, deel van de omheining die het grote grondstuk omgeeft. Het centrum van Oria ligt op vijf minuten fietsen; het treinstation is op loopafstand.

De villa

Villa Colomba Azzurra ligt op een 4.500 m2 groot grondstuk. Het woongerelateerde deel beslaat circa 2.400 m2; de boomgaard staat op de overige 2.100 m2.

Na de automatisch te openen toegangspoort bereikt u de tweehonderd jaar oude villa via de oprijlaan. De prachtige siertuin, voorzien van ondergronds irrigatiesysteem, en aan het huis grenzende terrassen geven het pand met in het oog springende authentieke gevel allure.

De villa is onder architectuur gerestaureerd, gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw. De villa voldoet daardoor aan alle hedendaagse eisen. Het bebouwde gedeelte inclusief aangrenzende overdekte leefruimte is circa 250 m2.

Binnenzijde

Het circa 100 m2 grote centrale deel van het huis beschikt over mooie, authentieke gewelven. In dit gedeelte bevindt zich de zithoek met gesloten haard, eethoek, open keuken met barretje, een kleine bibliotheek en tv-ruimte. Deze laatste kan ook dienen als extra slaapkamer.

Aan beide zijden van het centraal gelegen woongedeelte bevinden zich 4 slaapkamers en 2 badkamers. Een van de vier slaapkamers doet nu dienst als werk- en studeerkamer. Deze grenst aan de gang met hal, hoofdingang, garderobe, berging en meterkast.

Buitenzijde

Zowel aan de oost- als westzijde van de villa grenzen twee buitenterrassen. Aan de westzijde behoort een deel van het terras tot de overdekte loggia die uitkijkt op een 70 m2 groot, aflopend zwembad met duikplank.

Aan de zuidzijde van de villa voert een brede, comfortabele buitentrap naar het ruim 30 m2 grote dakterras dat desgewenst kan worden voorzien van passende zonwering. Dankzij het unieke uitzicht op de ’s avonds fraai aangelichte kathedraal en kasteel van Oria is dit ook een heerlijke plek om te genieten van een aperitivo en antipasti. De verhoogde dakopbouw markeert de hoofdstructuur van de villa. Op het dak bevinden zich ook de 26 zonnepanelen die zorgen voor een aanzienlijke reductie in energielasten.

Extra ruimtes

Aan de noordzijde is 40 m2 aangebouwd. Daar bevinden zich aan de zwembadzijde een facilitaire ruimte voor de wasmachine, boiler, gasfles, zwembadrobot en berging. Een buitendouche en afgesloten toiletruimte met wastafel completeren het geheel.

Aan de parkeerzijde grenst een technische ruimte met daarin waterzuivering en ontkalking, apparatuur voor de zonnepanelen, tuingereedschappen, grasmaaier, fietsen, autoparkeerplaats etc. In totaal beslaat het bebouwde oppervlakte circa 300 m2. Er is voldoende parkeergelegenheid

De villa beschikt over twee waterpompen die in verbinding staat met twee ondergrondse watervoerende lagen. Ook is er een septic tank met Europees certificaat. Een 10 m2 grote buitenkeuken completeert het geheel.

De 2.100 m2 grote boomgaard is goed onderhouden. Olijven, vijgen, appels, peren, pruimen, amarenen, sinaasappels, mandarijnen, citroenen, noten en amandelen: het groeit er allemaal.

Oria

Het sfeervolle stadje Oria ligt in Puglia, tussen Taranto en Brindisi, aan de Via Appia, de SS7 die Roma verbindt met Brindisi. Het pareltje is goed bereikbaar dankzij de luchthavens van Bari en Brindisi. Het ligt op een half uur van zowel de Adriatische Zee als de Ionische Zee.

De ommuurde stad is zeker drieduizend jaar oud en heeft een Etruskische, Griekse en Romeinse geschiedenis. In 1200 bouwt Federico II een prachtig kasteel op het hoogste punt van de op drie zandheuvels gelegen stad. De sfeervolle stad beschikt ook over een kathedraal, mooie stadspoorten, smalle straatjes en intieme pleintjes. Een juweeltje, maar nog steeds relatief onbekend. In tegenstelling tot tal van kustplaatsjes is Oria het hele jaar door levendig.

Oria is in augustus het decor van il Palio, een paardenwedrennen zoals in Siena. Vier rioni (wijken) strijden dan tegen elkaar. Voorafgaand aan de Palio is er een grote optocht in klederdracht, met muziek en vendelzwaaiers, paarden, kamelen, slangen, vuurspuwers en nog veel meer folklore.

De bekendste steden van Puglia zijn Bari, Taranto, Brindisi en Lecce. Ook de kleinere plaatsen als Alberobello, Francavilla, Ostuni, Gallipoli en Otranto zijn bijzonder in trek bij vakantiegangers.

Kenmerken

 • Prijs € 695.000
 • Woonoppervlakte 250 m2
 • Perceeloppervlakte 4500 m2
 • Soort woning Vrijstaande recreatiewoning
 • Bouwvorm Bestaande bouw
 • Bouwjaar 1800
 • Aantal slaapkamers 4
 • Aantal badkamers 2
 • Woningfaciliteiten
  • Open haard/sfeerhaard
  • Tuin
  • Zwembad

Location