Vrijstaande woning in Marche, Italië

€ 750.000

Casa del Gigante is een bijzonder huis vol verrassingen. Bij de bouw in 2013 is namelijk geen enkele concessie gedaan. Het uiterlijk van een boerenhoeve in traditionele bouwstijl doet niet vermoeden dat het een ruim opgezet, aardbevingsbestendig, nieuwbouwhuis betreft. Dat bovendien bij uitstek geschikt is voor lange mensen! Nieuwbouw met veel vakmanschap en traditionele uitstraling.
Het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerp: de hoogte. Zo stoot de 2 meter lange eigenaar zijn hoofd niet.

Het huis ligt op het hoogste punt van het landgoed. Al met al is het een rustige locatie met fantastisch uitzicht zowel op het glooiende binnenland van Le Marche als op de azuurblauwe Adriatische zee. Het buitenleven staat centraal en is een groot genot.

La Dolce Casa begeleidde het Nederlandse echtpaar bij het realiseren van hun droomhuis. Nu, tien jaar later, is La Dolce Casa weer betrokken, maar dan als begeleider van de verkoop.

RUIMTELIJK, TRADITIONEEL EN TOCH MODERN
Kenmerkend voor Casa del Gigante is de ruimtelijke opzet van alle vertrekken en gangen (2m70 hoogte). De traditionele balkenplafonds zijn in het zicht. De vloeren zijn afgewerkt met terracotta tegels. Het interieur straalt hiermee traditie uit terwijl er tegelijkertijd meer dan voldoende ruimte is voor een moderne inrichting.

DOMOTICA
Het huis is voorzien van domotica (update 2023). Daarmee kan ook vanuit Nederland de inpandige temperatuur en luchtvochtigheid worden uitgelezen, maar ook verwarming of koelsysteem aangezet. Via de mobiele telefoon kunnen bewakingscamerabeelden worden bekeken.

INDELING HUIS
Op de bgg: ruime hal, woonkamer, grote luxe uitgevoerde woonkeuken, master bedroom met aangrenzende luxe uitgevoerde badkamer voorzien van privé-toilet en inloop-regendouche, apart toilet.

Een met traditionele plavuizen beklede trap voert vanuit de hal naar de verdieping met 4 2-persoons slaapkamers en 2 badkamers met inloopdouche, wastafel en toilet. Alle badkamers hebben een strakke, moderne en tijdloze uitstraling.

In het souterrain is de garage is bereikbaar via een aparte inrit voorzien van hek. Tevens is er een kelder en technische ruimte.

HET LANDGOED
Met verwarmde zwembad van 5 x 10 meter, terrassen, overdekte hoekveranda met pizzaoven, afsluitbaar buitensanitair, siertuin, zonnepanelen, warmwaterboilers, siertuin, ligweide, ondergrondse regenwateropslagtank, omheining tuin

BOUWTECHNISCHE KENMERKEN
buitengewoon sterk en aardbevingsbestendig fundament
afwerking met originele handgevormde bakstenen en antieke dakpannen
isolatie van wanden en dak
dubbel glas en houten luiken
warmtepomp
verwarming en koelsysteem

LIGGING
Casa del Gigante ligt in het binnenland van Le Marche, aan een weg voor bestemmingsverkeer van van een aantal daaraan gelegen woningen. De locatie is hierdoor niet eenzaam. Op 1 km ligt het gezellige stadje Morrovalle

Kenmerken

 • Prijs € 750.000
 • Woonoppervlakte 243 m2
 • Perceeloppervlakte 11000 m2
 • Soort woning Vrijstaande recreatiewoning
 • Bouwvorm Bestaande bouw
 • Bouwjaar 2013
 • Aantal slaapkamers 5
 • Aantal badkamers 3
 • Woningfaciliteiten
  • Tuin
  • Zwembad

Location